2014. január 4., szombat

BÚÉK20

Az ünnepek alatt nálunk volt a Lovas unokatestvér találkozó; 8 unokatesó, ebből 7 tudott eljönni, csatolt rokonsággal összesen 23-an voltunk. Az aktív túrázó unokatesók hatására idén beneveztem a BÚÉK20 teljesítménytúrára. Ez számomra igen kényelmes, innen indul Hűvösvölgyből, a terep és táv ideális a kezdő teljesítménytúrázóknak, az én értelmezésemben ideális első lépés a Kinizsi100 irányába, kellenek az új kihívások, ugye...
9-re mentünk a rajthoz, közel 20 km-es táv, 847 m-es szintemelkedés, elsőre 3.5-4 órát tűztünk ki (nekem fogalmam sem volt, milyen tempó tartható így terepen). Az idő ködös volt, de enyhe, a telefonom épp végigbírta, igaz a hátizsákban bennfelejtett pár kilométert:
Nagy élmény volt, meglepett, milyen sokan vagyunk, olyan nem volt, hogy előttünk vagy mögöttünk ne láttunk volna "versenyzőket", az ellenőrzőpontokon néha még kisebb sorbanállás is volt.
 
 

 
A 3:07-es időhöz az kellett, hogy az erős emelkedős tempó mellett lejtmenetben kocogjunk, így viszont nem volt unalmas, a családom szerint én amúgy is így túrázom :)
A végén tea és virsli, otthon persze forró fürdő. Talán nem is a Kinizsi100 a következő lépcső, érdemes közben a Gerecse50-en elindulni, már várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése